ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΟΥΪΝΤΕΤΟ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΥΝΗΣ”

Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο

Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μαντολίνο

Γιάννης Γουμενάκης, μαντόλα

Γιώργος Θεοδωρόπουλος, μαντολοντσέλο

Βασιλική Λεοντάρη, κιθάρα

Dounis Quintet

Το Αθηναϊκό Κουϊντέτο “Δημήτρης  Δούνης” ιδρύθηκε προς τιμήν ενός απ’ τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του μαντολίνου.

Μέλος της περίφημης “Αθηναϊκής Μανδολινάτας” του Νικόλαου  Λάβδα στις αρχές του 20ου αιώνα, o Δ. Δούνης έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους βιολιού χάρη στις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας του.

 Η άγνωστη πλευρά της δραστηριότητά του, είναι αυτή ως σολίστ μαντολίνου, ιδιότητα με την οποία έκανε μεγάλες περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη  χρησιμοποιώντας πάντα ένα ψευδώνυμο ώστε να μην τον αναγνωρίζουν ως τον ήδη φημισμένο δάσκαλο βιολιού.

  75811_135972976455877_7364932_n Ξεκινώντας από το  2010 το κουϊντέτο εμφανίστηκε  στο Μπέργκαμο (Sala Locatelli) και στη Κρεμόνα (Τeatro filodramatici) της Ιταλίας τιμώντας την “Αθηναική  Μανδολινάτα” και το μαέστρο της, για τα 100 χρόνια από τη βράβευσή τους στην ίδια πόλη, ενώ έχει δώσει συναυλίες στα ωδεία Φ.Νάκας, Athenaeum , Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείου Πατρών και στην αίθουσα Κ.Παλαμά του Παν/μίου Αθηνών.

Το 2013 συμμετείχε στην ηχογράφηση ενός cd με τίτλο “Ελληνική Ραψωδία”(πρόκειται να κυκλοφορήσει) με επιλεγμένα έργα Ελλήνων συνθετών, σε μια συμπαραγωγή με την orchestra  di mandolini e chitarre “Citta di Brescia”, την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Ν.Λάβδας”και τους μαέστρους Claudio Mandonico και Ugo Orlandi.

Πέρα απ’ το αυθεντικό κλασικό ρεπερτόριο φιλοδοξεί να συμβάλλει στη προώθηση της ιστορίας των νυκτών εγχόρδων (μαντολίνο, μαντόλα, μαντολοντσέλο, κιθάρα) ενθαρρύνοντας και προβάλλοντας τη δημιουργία σύγχρονων έργων.

Advertisement

One thought on “ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΟΥΪΝΤΕΤΟ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΥΝΗΣ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s