ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας” με χαρά σας ανακοινώνει την κυκλοφορία του διπλού cd με τίτλο «Ελληνική Ραψωδία» σε συνεργασία με την Orchestra di mandolini e chitarre “Citta di Brescia”, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού συνθέτη και μαέστρου Claudio Mandonico.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα – φόρο τιμής στην ιστορική “Αθηναϊκή Μανδολινάτα” και το μαέστρο της Νικόλαο Λάβδα, το οποίο παρουσιάζει μια σφαιρική εικόνα πρωτότυπης γραφής για νυκτά έγχορδα μέσα από διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου αλλά και ορχήστρας νυκτών εγχόρδων, ως απόδειξη της ζωντάνιας αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Περιλαμβάνει έργα Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών εμπνευσμένα από ελληνικά θέματα, καθώς και σπάνιες ηχογραφήσεις, φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία του μαντολίνου στην Ελλάδα, μέσα από ένα 36σέλιδο φυλλάδιο γραμμένο σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά).

«Ελληνική Ραψωδία»

Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικόλαος Λάβδας & Orchestra di mandolini e chitarre “Citta di Brescia”

Διεύθυνση Ορχήστρας: Claudio Mandonico

Ιωάννα Φόρτη, τραγούδι |  Σταύρος Κόλλιας, πιάνο | Μαρίνος Τρανουδάκης, κρουστά

Έργα: Ν. Λάβδα, C. Mandonico, Δ. Νικολάου, A. Amadei, Σ. Σαμάρα, Μ. Χατζιδάκι, Δ. Λάγιου, L. Spinelli, Δ. Λαυράγκα, Β. Κιουλαφίδη, Δ. Δούνη, Ε. Αλέσσιου, Λ. Ειρηνόπουλου, Κ. Οικονομίδη, Σ. Δρογγίτη

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ugo Orlandi, Γιώργος Γουμενάκης

first

second

Advertisement